Breaking News

Cum să alegi perechea de ochelari potrivită în funcție de forma feței

Ochelarii nu sunt doar un instrument pentru a corecta problemele de vedere, ci și un accesoriu de modă important. Cu toate acestea, pentru a arăta bine și pentru a vă simți confortabil cu ochelarii dvs., este esențial să alegeți o pereche care să se potrivească forma feței dvs. În acest articol vom explora cum să alegeți perechea de ochelari potrivită în funcție de forma feței, astfel încât să vă puneți în evidență frumusețea și să vă simțiți bine în același timp.

 1. Determinați forma feței

Primul pas în alegerea ochelarilor potriviți este să determinați forma feței dvs. Există cinci forme principale ale feței: rotundă, ovală, pătrată, inimă și dreptunghiulară. Pentru a determina forma feței, puteți urma acești pași simpli:

 • Stați în fața unui oglindă și legați-vă părul pentru a vă expune complet fața.
 • Studiați conturul feței dvs. Priviți atent forma maxilarului, a frunții și a bărbiei.
 • Comparați forma feței cu descrierile pentru fiecare tip de formă și determinați cea mai potrivită.
 1. Alegerea ochelarilor pentru forma feței

După ce ați determinat forma feței dvs., este timpul să alegeți ochelarii care se potrivesc cel mai bine. Iată câteva sfaturi pentru fiecare tip de formă a feței:

a. Forma rotundă a feței:

 • Alegeți ochelari cu rame drepte și unghiulare pentru a crea un efect de alungire a feței.
 • Ramele mai late decât fața vă pot ajuta să creați un aspect mai echilibrat.

b. Forma ovală a feței:

 • Aveți noroc! Ochelarii se potrivesc bine cu această formă a feței.
 • Puteți alege rame de ochelari de diverse forme și dimensiuni.

c. Forma pătrată a feței:

 • Optați pentru rame rotunjite sau ovale pentru a contrasta cu linia pătrată a maxilarului.
 • Ramele mai subțiri și cu margini mai puțin evidente pot fi o alegere excelentă.

d. Forma inimă a feței:

 • Alegeți rame mai subțiri în partea de sus și mai late în partea de jos pentru a echilibra forma feței.
 • Ramele cat-eye sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru această formă a feței.

e. Forma dreptunghiulară a feței:

 • Optați pentru rame mai late pentru a adăuga lățime feței și a echilibra linia maxilarului.
 • Ramele cu detalii laterale sau modele pot adăuga interes feței.
 1. Culori și stiluri

Pe lângă forma ramei, culorile și stilurile pot influența aspectul general al ochelarilor. Luați în considerare următoarele sfaturi:

 • Culorile ramei trebuie să se potrivească cu tonul pielii dvs. și cu culoarea părului. De exemplu, persoanele cu tonuri mai calde ale pielii pot opta pentru culori calde, cum ar fi auriu sau cărămiziu, în timp ce persoanele cu tonuri mai reci ale pielii se pot orienta către argintiu sau albastru.
 • Luați în considerare personalitatea și stilul dvs. de zi cu zi atunci când alegeți ochelarii. Dacă sunteți o persoană mai conservatoare, poate doriți rame clasice și elegante, în timp ce cei mai aventuroși ar putea alege rame mai îndrăznețe și colorate.
 • Asigurați-vă că ochelarii se potrivesc corect pe nas și pe urechi pentru a vă asigura că sunt confortabili și stau în siguranță pe față.
 1. Consultați un specialist în ochelari

Nu ezitați să solicitați ajutorul unui specialist în ochelari, cum ar fi un optometrist sau un consultant în magazin, atunci când vă alegeți ochelarii. Aceștia vă pot oferi sfaturi personalizate și vă pot ajuta să găsiți cea mai potrivită pereche în funcție de forma feței, prescripția dvs. de vedere și preferințele dvs. de stil.

Alegerea perechii de ochelari potrivite în funcție de forma feței poate face o diferență semnificativă în aspectul dvs. și în confortul pe care îl simțiți purtând ochelarii. Luați-vă timp să determinați forma feței și să explorați diverse opțiuni de rame și culori pentru a găsi perechea perfectă. Cu ajutorul unui specialist în ochelari, veți putea să faceți o alegere informată și să vă bucurați de ochelarii dvs. noi cu încredere și stil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *